Fietsplan

Fiets.com gaat voor groen! Doet u ook mee?

Fietsen is gezond, dat weten we allemaal. Door dagelijks te fietsen krijgt u een betere weerstand en het is ook nog eens gezond voor uw lichaam. Uit onderzoek is gebleken dat fietsen helpt tegen stress en dat verbeterd weer uw werkprestatie. Daarbij is fietsen ook heel duurzaam. Alleen maar voordelen dus!

Voordelig een fiets aanschaffen via uw werkgever

Ook na de afschaffing van het bekende fietsplan is het nog steeds mogelijk om een fiets voordelig aan te schaffen. Dit kan via de nieuwe WKR regeling, de zogeheten Werkkostenregeling.

Een fiets van de zaak kan dus nog steeds! Uw baas mag een kilometervergoeding geven van maximaal 19 cent per kilometer, belastingvrij, en vervolgens mag hij u een renteloze lening geven voor de aanschaf van een fiets. Als u vervolgens de kilometervergoeding gebruikt voor het aflossen van de renteloze lening is de nieuwe fiets zo weer afgelost.

Voorbeeld: als uw reisafstand van uw huis naar het werk 12 kilometer is, dan is de onbelaste reiskosten vergoeding bij een 5-daagse werkweek 214 dagen x 24 kilometer x 19 cent =  € 976 per jaar of € 81,32 per maand. Hiermee is de nieuwe fiets dus snel afgelost. Om aanspraak te maken op de WKR regeling moet u dit bespreken met uw werkgever.

Fiets.com werkt daarom ook mee aan het (WKR) fietsenplan. Hieronder ziet u meerdere mogelijkheden over het fietsenplan. Vraag aan uw werkgever naar de mogelijkheden.

Mogelijkheid 1: Betaling vooruit

U bestelt een fiets bij Fiets.com en betaalt de factuur zelf. Na betaling dient u de factuur in bij uw werkgever. Uw werkgever verrekent dan het belastingvoordeel met u. Aan deze mogelijkheid zijn geen extra kosten verbonden.

Mogelijkheid 2: Betaling door werkgever

U bestelt een fiets bij Fiets.com en levert de factuur in bij uw werkgever. Uw werkgever maakt het bedrag over aan Fiets.com. Zodra de betaling bij Fiets.com binnen is nemen wij contact met u op voor de levering van uw fiets. Let er wel op dat de factuur op de naam van de werkgever dient te staan. Aan deze mogelijkheid zijn geen extra kosten verbonden.

Mogelijkheid 3: Nationale Fiets Projecten (NFP/Fiscfree) of Bedrijfsfietsen Nederland

U bestelt een fiets bij Fiets.com en geeft aan dat dit via het NFP/Fiscfree of Bedrijfsfietsen Nederland gaat. U stuurt het aanvraagformulier per post of mail naar Fiets.com. Fiets.com zal het ingevulde formulier retour sturen/mailen zodat u dit kunt inleveren bij uw werkgever. Maar we kunnen natuurlijk ook alles in de winkel invullen. Bij een fiscfree procedure voeren wij deze direct in zodat u in uw account die u al heeft aangemaakt de fiets zelf kan bestellen. Zodra Fiets.com akkoord heeft gekregen van het NFP/fiscfree of Bedrijfsfietsen Nederland nemen wij contact met u op voor het leveren van de fiets.

Let op! Maakt uw werkgever gebruik van een bemiddelaar zoals Nationale fietsprojecten (NFP/Fiscfree) of bedrijfsfietsen Nederland? Deze bemiddelaars berekenen een vergoeding (administratiekosten) van 15% over het bedrag dat u mag besteden. Deze vergoeding berekenen wij door op onze netto verkoopprijs. Voorbeeld: u mag € 749,00 besteden aan een fiets, dan wordt er 15% van €749,00 =  €112,35 doorberekend op onze aanbieding prijs. Dit is ook van toepassing op eventuele aangevraagde fietsbonnen.

Heeft u hier nog vragen over? Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.