Veelgestelde vragen

Wist u dat Fiets.com ook juiste adres is voor een (spoed)reparatie zoals en lekke band? Nee!? Een lekker band. Net nu ik mijn fiets nodig heb. Geen paniek. Fiets.com biedt de oplossing. En snel ook. Wie de fiets vóór 12.00 uur brengt, kan hem binnen 2 werkdagen weer piekfijn in orde ophalen bij onze servicebalie. 

Vragen over actieradius

Het is misschien wel de meest gestelde vraag als het op e-bikes aankomt: Hoeveel kilometer kan ik op één volle acculading rijden? Omdat er veel factoren meespelen, is deze vraag erg lastig in één antwoord samen te vatten. De actieradius hangt onder andere af van welke accu u heeft. Er zijn namelijk veel verschillende soorten accu’s waaruit u kunt kiezen.

Fietsfabrikanten willen nog wel eens overdrijven, maar wat is een reële inschatting per accu?

“Ben je een ‘huis-tuin-en keuken’-fietser die de E-bike hoofdzakelijk voor korte stadsritten gebruikt, dan volstaat een 300 Wh accu al prima. De 500 Wh versie is een goede keuze als je ook recreatieve ritten wil maken over een langere periode per dag”, adviseert Bjorn Vriend aan de hand van zijn praktijkervaringen met Fiets.com klanten.

‘Wij geven gewoon eerlijk advies’

“Je eigen gewicht, heb je tegenwind of in de rug, fiets je op onverharde weg of asfalt, zijn je banden hard opgepompt of slap; allemaal aspecten die meespelen. Vergeet niet dat we aan de kust leven, dus staat er vaak wind. Een eerlijke advies over de afstand die je gemiddeld op één 500 kWh accu aflegt is tussen de 45 en 80 km. Gebruik je continue volle trapondersteuning met wind tegen dan zit je eerder tegen een actieradius van 45 km. Is het een windstille zomerdag met standje twee trapondersteuning en heb je een normaal postuur dan is zomaar ook 100 km actieradius mogelijk.”

En hoe zit het met de nieuwe accu’s die zelfs tot 750 Wh aan vermogen bieden?

“Daar geef ik ook eerlijk advies over. Die zijn vooral voor speciale fietsen en echt niet nodig voor de gemiddelde recreatieve fietser. Zonde van je geld.”

Kortom, het is dus lastig om precies te zeggen hoe ver u kunt fietsen met een volle acculading. Op de verschillende displays kunt u de range (hoe ver u nog kunt fietsen) aflezen. Daarmee kunt u een inschatting maken van hoe ver u nog komt met de huidige capaciteit van de accu. Zo zorgt u er zelf voor dat uw rit niet wordt onderbroken door een lege accu.

Er zijn veel factoren die invloed hebben op de actieradius van uw e-bike. Dit zijn de belangrijkste factoren: Gewicht; Het totale gewicht van de fiets, berijder en belading heeft invloed op de actieradius. Weerstand; Denk hierbij aan tegenwind, bandenspanning, hoogteverschillen en kwaliteit van het asfalt. Schakelgedrag; Net zoals bij autorijden heeft schakelgedrag invloed op de actieradius. Begin in de laagste versnelling en schakel door tot de gewenste trapfrequentie en snelheid bereikt is. Begin nooit in de zwaarste versnelling, dit gaat ten koste van de actieradius. Temperatuur; E-bike batterijen presteren minder als het kouder wordt, de ideale temperatuur is zo rond de 20 graden Celsius. Fietst u veel onder koude omstandigheden dan hebben we in onze winkel speciale hoezen om de accu te beschermen tegen de kou. Daarmee vergroot u de actieradius. Leeftijd van de accu; Alle batterijen zijn onderhevig aan veroudering. Deze veroudering wordt veroorzaakt door de leeftijd en het aantal keer dat een batterij wordt op- en ontladen. Gemiddeld gaat een accu 5 jaar mee. Type motor: Niet alle motoren gebruiken dezelfde hoeveelheid stroom, de ene motor is zuiniger dan de andere.

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk van uw e-bike accu kunnen genieten tijdens de fietsrit. Daarom hebben we hier wat handige tips om de actieradius te vergroten. Rijd niet onnodig in een te hoog level. Tussen de laagste (eco) en hoogste (power) stand zit wel meer dan 50% verschil in actieradius. Zorg ervoor dat uw banden altijd goed op spanning zijn. Op de zijkant van de band ziet u hoe hard uw band mag zijn, check dit dus regelmatig. In onze winkel verkopen we goede pompen met een drukmeter. Neem geen onnodig gewicht mee. Heeft u bijvoorbeeld overvolle fietstassen terwijl dit niet nodig is, dan kunt u deze beter eerst even legen om vervolgens op de e-bike te stappen. Schakel tijdig. Vertrek dus in een lichte versnelling en schakel vervolgens naar een zwaardere versnelling. Vergeet niet weer terug te schakelen wanneer u moet stoppen. De accu laadt het meest efficiënt op bij kamertemperatuur. Staat de fiets in een koude ruimte? Neem dan de accu mee naar binnen om deze op te laden. Zorg voor een regelmatige update van uw e-bikesysteem. Natuurlijk zullen wij dit voor u regelen als u langskomt voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt.

Vragen over bestelling

Ja, u kunt bij Fiets.com een fiets bestellen via het Fietsplan. Zie onze pagina fietsplan voor de mogelijkheden.

Indien u wat wilt wijzigen, raden wij u aan om contact met ons op te nemen via 075-6572442 of per mail via info@fiets.com. Onder vermelding van uw bestelnummer kunnen wij u snel van dienst zijn.

U kunt bij Fiets.com op meerdere manieren betalen. Zie onze pagina betaalmogelijkheden.

U kunt bij iedere (merk)dealer terecht voor het laten uitvoeren van een reparatie onder garantie. Let op: voor deze reparaties kunnen zij kosten in rekening brengen. Fiets.com vergoedt deze kosten van derden niet omdat een officiële (merk)dealer de kosten van de garantie direct door de fabrikant kan laten vergoeden. Wij raden u aan om bij een garantieclaim eerst contact op te nemen met Fiets.com.

Ja, uw bestelling wordt in een keer geleverd. Mocht een artikel niet voorradig zijn, dan neemt Fiets.com eerst contact met u op aangaande de levering en de wensen hierin.

Nee, Fiets.com levert uitsluitend alleen in Noord-Holland. Natuurlijk is het altijd mogelijk om uw artikel in onze winkel in Wormerveer op te halen.

Fiets.com overlegt altijd eerst met u een gewenste afleverdatum. Mocht u onverhoopt niet aanwezig zijn, kunt u een tweede afleverdatum opnieuw maken.

U kunt 48 uur voor levering nog uw afleverdag wijzigen ( afleveringen op dinsdag dient u op vrijdag voor 12.00 uur door te geven ). Dit dient u te doen via de mail info@fiets.com onder vermelding van u bestelnummer.

De fiets wordt rijklaar bezorgd.

Vragen over garantie

Ondanks de hoge kwaliteit van onze artikelen kan het gebeuren dat een artikel bij levering defect is of na gebruik defect raakt. U kunt er zeker van zijn dat wij dit voor u gaan oplossen. Op al onze producten heeft u een garantie van minimaal 2 jaar. Weet u niet zeker of het probleem aan uw artikel onder garantie valt? Neem contact op met onze klantenservice, wij helpen u graag.

Voor garantie kunt u contact opnemen met de servicebalie van Fiets.com via werkplaats@fiets.com.

Voor garantie kunt u terecht in onze werkplaats in Wormerveer. Kan ik mijn fiets onder garantie bij een andere winkel laten brengen? U kunt bij iedere (merk)dealer terecht voor het laten uitvoeren van een reparatie onder garantie. Let op: voor deze reparaties kunnen zij kosten in rekening brengen. Fiets.com vergoedt deze kosten van derden niet omdat een officiële (merk)dealer de kosten van de garantie direct door de fabrikant kan laten vergoeden. Wij raden u aan om bij een garantieclaim eerst contact op te nemen met Fiets.com.

Heeft u een klacht of opmerking, neem dan contact per e-mail via info@fiets.com.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met één van onze werknemers via 075-6572442 of mail uw vraag naar info@fiets.com.

Contact opnemen?