Beschrijving

Tex-Lock Kabelslot Textielslot Eyelet. De Tex-Lock is opgebouwd uit meerlaags textielcomposiet en toch ART-2 gecertificeerd. Dat is al uniek op zichzelf. Maar het extreem zachte materiaal heeft nog veel meer elementaire voordelen. De speciale vezels van de Tex-Lock Eyelet vormen namelijk hét alternatief voor een veel zwaarder en minder flexibel stalen slot. Dit high-end slot voelt zijdezacht aan, is wél mega flexibel en erg licht. Veroorzaakt zeker géén krassen op het lak, rammelt niet en biedt vele mogelijkheden om de fiets goed tegen diefstal te beschermen. Alles aan dit textielslot is van de allerbeste kwaliteit. Verder is het slot super licht t.o.v. een kettingslot maar 700 gram voor de 80 cm en 1000 gram voor 120 cm en 1200 gram voor de 160 cm.

Gepatenteerde constructie van hightech vezellagen

Het is niet alleen een zeer hoogwaardig slot maar ook nog eens een mooi slot om te zien. Maar het belangrijkst is de constructie; van onder andere hightech vezellagen. Elke laag van het textielcomposiet vervult een specifieke functie. Zo is de zaagweerstand gegarandeerd dankzij de gehard metalen kern. De speciale molecuulstructuur weert gemakkelijk ‘aanvallen’ van betonscharen en messen af. Het complete geheel van de lagen waaruit het slot is opgebouwd, beschermt bovendien uitstekend tegen vuur (vuurvast tot minimaal 1000 graden Celsius). Maar ook tegen zagen en andere diefstalkrachten, zoals snijden en het agressief toepassen van hefboom- en trekkrachten.

Met het doorlus principe hoef je niet langer te kiezen welke fietsonderdelen je aansluit. Gebruik het oog aan het uiteinde van de tex–lock om een lus te maken. Maak vervolgens alle belangrijke onderdelen van je fiets vast aan een vast object met het resterende touw en het meegeleverde ART-2 U-slot. Op deze manier gebruik je de volledige lengte van je slot en voorkom je dat je terugkomt bij een frame zonder wielen.

Het zwarte  slot is er in 3 lengtes ,80 cm , 120 cm , 160 cm deze is ideaal voor bakfietsen of om meerdere fietsen aan elkaar vast te zetten.
De andere kleuren alleen in 120 cm verkrijgbaar.