Het wordt algemeen aanbevolen om een elektrische fiets minstens één keer per jaar te laten onderhouden, zelfs als je niet veel kilometers hebt gereden. Dit kan helpen om eventuele problemen op te sporen en ervoor te zorgen dat de fiets goed blijft functioneren.

Als je echter veelvuldig gebruik maakt van je elektrische fiets, wordt aanbevolen om na ongeveer 2.500 kilometer een servicebeurt uit te voeren. Dit komt doordat de onderdelen van de fiets sneller slijten bij veelvuldig gebruik en het belangrijk is om deze regelmatig te laten controleren en onderhouden om de levensduur van de fiets te verlengen en de veiligheid te waarborgen.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat de servicebeurt interval kan variëren afhankelijk van het type elektrische fiets en het gebruik ervan. Het is daarom raadzaam om de handleiding van uw specifieke fiets te raadplegen voor onderhoudsinstructies en om advies te vragen aan een professional als u vragen heeft over het onderhoud van uw elektrische fiets.

Bij fiets.com is het mogelijk een onderhoud abonnement af te sluiten,  met o.a. korting op onderdelen.