De scholen zijn weer begonnen! Naar de middelbare school gaan betekent vaak ook overstappen op een nieuwe fiets. De middelbare school is in sommige gevallen niet in de buurt en dat betekent een stuk langer fietsen. De Nederlandse weersomstandigheden werken onderweg vaak ook niet mee. Dagelijks naar de middelbare school fietsen kan makkelijker én sneller met behulp van een elektrische schoolfiets. Een elektrische schoolfiets is namelijk voorzien van trapondersteuning. Dit is een fijn voordeel bij kilometerslang tegenwind.

Wat is belangrijk bij een elektrische schoolfiets?

Het aanschaffen van een elektrische schoolfiets is niet zomaar een overweging. Er zijn veel specificaties waar u zich in kunt verdiepen. Om de keuze een stuk makkelijker te maken, hebben wij 5 overwegingen voor u op een rij gezet.

Stevig en stabiel

Bij een elektrische schoolfiets is het niet geheel onbelangrijk dat de fiets tegen een stootje kan. Een dubbele standaard en een stuurslot zorgen er bijvoorbeeld voor dat de fiets overal stevig geparkeerd kan worden. De ideale elektrische schoolfiets omschrijven wij als een fiets die stevig voelt en tegelijkertijd licht van gewicht is.

Bagage

Tijdens een gemiddelde schooldag moeten leerlingen vaak veel mee naar school nemen. Denk hierbij aan een schooltas, gymtas en lunch. Veel elektrische schoolfietsen beschikken daarom naast een stevige bagagedrager ook over een handige voordrager.

Fietsmotor en ondersteuning

Een elektrische schoolfiets beschikt over een voorwielmotor of een middenmotor. De ondersteuning verschilt per merk en type motor. Het voordeel van een voorwielmotor is dat deze de fietser vooruit trekt en een goede ondersteuning biedt bij vlakke stukken. De middenmotor heeft meer vermogen voor als er een heuvel op gefietst moet worden. Tip: test de elektrische fiets ook als de ondersteuning uit staat.

Diefstal en verzekering

Een elektrische fiets is niet alleen populair bij scholieren maar helaas ook bij dieven. Fiets.com biedt verschillende serviceabonnementen aan met vele voordelen. Met onze Basic, Plus en Extra abonnementen is de beschikbaarheid van de elektrische schoolfiets optimaal en de fiets blijft onder inspectie en onderhoud van Fiets.com. Het Plus Service abonnement biedt onder andere een diefstalverzekering (5 jaar nieuwe garantie) en een schadeverzekering aan.

Vormgeving en stijl

Dit is misschien wel de belangrijkste overweging bij een elektrische schoolfiets: hoe ziet mijn elektrische fiets eruit? Kiest uw kind voor een stoere elektrische fiets of juist voor een subtiel lichtgewichtmodel. Gaat hij of zij voor een matte kleur of een opvallende felle kleur? En wordt er gekozen voor een krat op de voordrager of toch een mand? Daarbij is het belangrijk dat uw kind checkt of het zadel lekker zit. Is dit niet het geval? Test dan gelijk een ander zadel!

Kom langs en maak een proefrit

Wilt u meer weten over elektrische schoolfietsen voor uw kind en waar u op moet letten? Kom langs in onze showroom en laat uw kind een proefrit maken op een elektrische schoolfiets om zelf uit te proberen wat fijn fietst. Bekijk de openingstijden op onze website. In onze winkel in Wormerveer adviseren wij u graag!