Zelf klussen aan de fiets, het is soms gemakkelijker dan menigeen denkt. Het vervangen van de fietspedalen is hier een goed voorbeeld van. Met een beetje tijd, aandacht en handigheid kunt u dit gewoon zelf doen. Doorloop onderstaande stappen en ga daarna vrolijk op pad met nieuwe fietspedalen.

 

Het vervangen van de fietstrappers

De oude pedalen moeten natuurlijk eerst verwijderd worden voordat de nieuwe gemonteerd kunnen worden. Gebruik een steeksleutel om de oude trappers los te krijgen. Zitten de trappers er al lang op? Dan is de kans groot dat u een beetje kracht moet zetten. De linkertrapper draait u met de klok mee en de rechtertrapper draait u tegen de klok in. Heeft u de fietspedalen los gekregen? Draai ze er dan helemaal af.

Het bevestigen van de nieuwe trappers is iets meer werk. Voordat u ze indraait is het goed om de pedalen in te smeren met montagepasta. Dit zorgt ervoor dat de pedalen langer meegaan. Draai het pedaal vervolgens eerst met de hand een stuk in. Daarna pakt u de steeksleutel en draait u de nieuwe pedaal stevig vast. Op de pedalen staat een L of R, dit geeft logischerwijs aan welk pedaal aan welke kant van de fiets hoort te zitten. Houd u hier ook aan, want de pedalen verschillen van schroefdraadrichting.

Heeft u vragen over het vervangen van de fietspedalen of zoekt u nieuwe of speciale trappers? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 075-6572442 of kom langs in onze échte winkel in Wormerveer of Wognum.