Het oude schooljaar is af en het nieuwe staat alweer klaar. Wellicht gaat uw kind na de zomervakantie wel naar de middelbare school of zit hij of zij er al op. Er zal dan vaak een zware rugtas gedragen worden en er zullen veel fietsritjes naar school worden gemaakt. Daarom is het belangrijk dat uw kind op een goede en veilige fiets fietst. Wat is de ideale schoolfiets?

Voordrager

Een fiets met een voordrager is ideaal om de zware rugtas op te zetten, zo hoeft uw kind zijn of haar rug niet te belasten. Bij een voordrager is het wel handig om een paar spinbinders te hebben zodat de tas goed vast zit. Ideaal voor hobbelige wegen. Een voordrager is niet alleen handig voor de zware tas vol boeken, het is ook nog eens helemaal in.

Geschikte fietsen met voordragers zijn: Batavus Packd E-go DamesBatavus Fonk E-goBatavus Old Dutch dames en Batavus CNCTD Heren.

Krat

In plaats van spinbinders te gebruiken kunt u er ook voor kiezen om een fietskrat of fietsmand op te plaatsen. Het is simpel vast te zetten met een tie-wrap, maar komt vaak ook met speciale bevestiging voor op de fiets. Het fietsen zal waarschijnlijk even wennen worden met een bak vast aan het stuur, maar als dit eenmaal gewend is kunnen ze niet meer zonder. Naast het meenemen van de zware rugtas kunnen er ook andere spullen mee worden vervoerd zoals boodschappen en sportassen.

Verlichting

Verlichting is altijd een must-have op een fiets. Zeker in de donkere winterdagen als het ’s ochtends nog donker is en in de middag al vroeg donker wordt is het belangrijk dat de verlichting het goed doet. Bij Fiets.com zorgen wij ervoor dat iedere fiets goede verlichting bevat, zodat uw kind veilig naar school kan fietsen.

Slot

Op de grote school staan natuurlijk duizenden fietsen, het lijkt wel de jackpot voor fietsendieven. Naast het standaard slot van de fiets is het ook goed om een extra kabel- of kettingslot te gebruiken. Zo is de fiets beter beveiligd en zullen ze het niet eens proberen om de fiets te stelen.

Versnellingen

Veel kinderen moeten een aantal kilometers afleggen om op de middelbare school te komen. Moet uw kind elke dag een behoorlijke afstand afleggen? Dan is het fijn om versnellingen op de fiets te hebben. Hierdoor wordt het fietsen minder zwaar en kan uw kind de fiets aanpassen aan de juiste omstandigheid.

Zoekt u de perfecte schoolfiets voor uw kind of wilt u wat dingen toevoegen de huidige fiets? Wij helpen u graag! Kom langs in één van onze winkels om de fietsen te bekijken en te proberen. U vindt hier meer informatie over onze winkels.