U wilt een nieuwe fiets kopen maar u weet niet welke? Dat is niet gek want er zijn tegenwoordig zoveel soorten fietsen dat het kiezen lastig is. Als u deze tips volgt dan zal het aanschaffen van een fiets makkelijker worden.

Waar gebruikt u de fiets voor?

Omdat er zoveel verschillende soorten zijn is het goed om te beginnen met de vraag: waar ga ik de fiets voor gebruiken? Zo kunt u het gebruiken voor sport/hobby of om te fietsen naar uw werk. Als u hier antwoord op heeft zullen er al veel fietsen afvallen. Vervolgens kunt u er ook over nadenken of u op een elektrische fiets of gewone fiets wilt fietsen. Nu u weet wat u ongeveer wilt kunt u naar de volgende tip.

De prijs

De prijs die u voor de fiets wilt betalen helpt ook met het zoeken. Wilt u een nieuwe of een tweedehands fiets? Elektrische fietsen zijn uiteraard wat duurder dan de normale fietsen. Als u uw budget heeft vastgesteld kunt u beter zoeken naar de meest geschikte fiets.

Frame & zadel

Als u een fiets op het oog heeft is het belangrijk om de juiste frame maat te kiezen. Dit doet u door de lengte van uw binnenbeen te vermenigvuldigen met 0.66. Als het frame te lang of te kort is zal dit voor klachten zorgen en wordt het gebruiken van de fiets lastiger.

Het juiste zadel is ook van groot belang. Veel fietsers hebben last van zadelpijn tijdens of na het fietsen. Dit komt doordat het zadel niet genoeg ondersteuning geeft. Probeer altijd meerdere zadels uit zodat u de juiste vindt voor uw lichaamstype! Bij Fiets.com denken wij graag met u mee. Heeft u de geschikte fiets gevonden maar bevalt het zadel niet? Dan kunnen wij er altijd nog een ander zadel op monteren.

Versnellingen

Tot slot hebben we nog de versnellingen. Fietst u veel grote afstanden of fietst u vaak door heuvelachtige gebieden? Dan zijn fietsen met versnellingen of elektrische fietsen de ideale oplossing. Fietst u alleen naar uw werk of gewoon door de stad dan is het misschien beter om een fiets zonder accu of versnellingen te kopen. Het voordeel hiervan? Deze zijn vaak goedkoper!

Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste fiets! Op onze homepagina hebben wij een tool waar u verschillende vragen kunt beantwoorden om zo bij de voor u geschikte fietsen terecht te komen. Zo kunt u alvast wat voorwerk doen. Heeft u een geschikte fiets gevonden of wilt u deze graag uit proberen? U kunt bij onze winkel in Wognum en Wormerveer langskomen om verschillende fietsen uit te proberen. Heeft u liever van te voren telefonisch contact? Dan zijn wij te bereiken op: 075-6572442.