E-bikes zijn niet meer weg te denken op het fietspad. Maar de verhoogde populariteit gaat helaas ook gepaard met meer ongelukken. Voornamelijk de oudere bevolking krijgt te maken met ongelukken met de elektrische fiets. Hoe krijgen we het fietsen op elektrische fietsen veiliger?

Voorlichtingen

Niks is beter dan een ongeluk voorkomen doormiddel van een voorlichting. Bij Fiets.com kunt u in de winkels een testrit maken, zodat u gelijk een gevoel krijgt bij de fiets. Ook geven wij altijd voorlichting over de elektrische fiets en hoe deze werkt. Het is belangrijk dat u een elektrische fiets aanschaft die goed bij u past. Wij adviseren u graag in de winkel.

Helm dragen

Een helm voorkomt blijvende hoofdschade en/of hersenletsel. Deze twee komen vaak voor fietsongelukken. Een helm voorkomt dit. Helaas is uit onderzoek gebleken dat mensen minder snel de fiets pakken als ze een helm op moeten zetten. Toch kan een helm schade en letsel voorkomen. Het is nog niet verplicht, maar des te meer mensen een helm dragen op de elektrische fiets, des te normaler het gaat worden.

De wegen

Niet alleen de fietsgebruikers kunnen iets doen aan ongelukken met de elektrische fiets, het ligt ook aan de infrastructuur. Elektrische fietsen hebben meer ruimte nodig om in te halen dan normale fietsers. Ook paaltjes zijn onhandig voor de snellere e-bikes. Fietspaden zijn niet zomaar aangepast, daarom is het belangrijk om hier zelf rekening mee te houden. Rijd niet harder dan de toegestane snelheid, houd rekening met andere fietsers en obstakels op het fietspad.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het veilig gebruiken van elektrische fietsen en welke e-bike het veiligst is? Kom dan langs in onze winkels voor voorlichting over de e-bike of voor een testrit.