Steeds meer mensen gaan erop uit met de (elektrische) fiets. Daarvan gaat er een groot deel met de elektrische fiets. Tijdens de fietstocht wilt u er zeker van zijn dat uw accu goed is opgeladen en dat u deze juist gebruikt. Wij geven daar een aantal tips voor, om zo ook de levensduur van de accu te verlengen.

Tip 1 Gebruik de originele oplader voor de accu

Iedere e-bike heeft een originele lader om de accu op te laden. Is de lader kapot? Kies er dan voor om dezelfde lader weer aan te schaffen. Gebruik nooit een oplader van een ander merk of type e-bike.

Tip 2 Leg de accu niet in de felle zon

Leg de accu niet in direct zonlicht of op de verwarming. Hat kan zijn dat de accu te warm wordt en er onderdelen kapot gaan. Een droge omgeving met een tempratuur tussen de 10 en 25 graden is het beste voor de accu.

Tip 3 Is de batterij vol? Haal dan de stekker uit het stopcontact

Als de accu te lang wordt opgeladen kan deze oververhit raken en kapot gaan. In het ergste geval kan hij in de brand vliegen. Haal daarom altijd de oplader uit het stopcontact als de batterij vol is.

Tip 4 Volg het laadadvies

Houd altijd zicht op de accu wanneer deze aan de oplader ligt. Mocht er brand uitbreken dan kunt u snel handelen. Handleiding kwijt? Neem dan contact op met de fietsendealer. Zij kunnen informeren. Vaak staat er op de website van het merk ook een laadadvies.

Tip 5 Controleer de accu regelmatig op schade

Merkt u na een val van de e-bike iets raars aan uw accu zoals lekkage, een sterke geur, overmatige hitte, rook of vonken tijdens het opladen? Haal dan de accu direct van de stroom af. Leg de accu buiten, uit de buurt van brandbare materialen en laat de accu controleren door een specialist.

Heeft u nog meer vragen over het veilig gebruiken en opladen van een e-bike accu? Neem dan contact met ons op via: 075-6572442 of kom langs in één van onze winkels.