Een riemaandrijving is een aandrijving waarbij gebruik wordt gemaakt van een riem in plaats van een ‘traditionele’ ketting. Deze riem zorgt ervoor dat de kracht die u op de pedalen zet effectief wordt overgebracht naar het achterwiel. Zo heeft u snel vaart op de fiets en gebruikt u minder energie.

Maar dat is natuurlijk niet het enige voordeel van de riemaandrijving, er zijn er namelijk nog veel meer! Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Een riemaandrijving is muisstil

Met riemaandrijving heeft u nooit meer last van een ratelende ketting. De metalen onderdelen van een traditionele fietsketting met tandwielen maken in vergelijking met een riemaandrijving meer geluid.

Meer snelheid

Op een fiets met riemaandrijving gaat u een stuk sneller dan een fiets met een ketting. Dit heeft 2 redenen: ten eerste biedt een riem minder weerstand en ten tweede is een riem lichter dan een ketting. Hierdoor fietst u soepel en snel.

Onderhoudsvrij

Een ‘traditionele’ ketting moet gesmeerd worden met kettingolie om soepel te blijven. Door al het vuil wat erbij komt slijt de ketting extra snel en verdwijnt de roestwerende laag. Een fiets met riemaandrijving heeft geen smering nodig. Af en toe met een tuinslang het grove vuil eraf spoelen is voldoende.

Geen smeer

Wanneer de ketting van de fiets geen bescherming heeft, kunt u na een fietstocht onder het smeer zitten. Met een riemaandrijving heeft u hier nooit meer last van! Doordat een riem niet gesmeerd hoeft te worden, kunt u ook geen smeer aan uw broek krijgen.

Bent u benieuwd naar onze fietsen met riemaandrijving? Dan kunnen wij u helpen. Bekijk ons assortiment op de webshop of kom langs in één van onze winkels om een testrit te maken!