Fietsen is heerlijk! Lekker de natuur in en een frisse neus halen. Toch pakken veel mensen de auto, terwijl we niet echt gelukkig worden van files en uitlaatgassen. Waar we wel gelukkig van worden? Fietsen! Het is gezond, het bespaart tijd en geld. Waarom maakt fietsen gelukkig?

8 redenen waarom fietsen gelukkig maakt

  1. Goed voor milieu en uw portemonnee

Misschien vanzelfsprekend maar daardoor niet minder waar. Door het gebruiken van een fiets stoot u geen schadelijke stoffen uit. Bovendien is een fietsrit gunstig voor uw portemonnee. Een fietsritje is gratis en u hoeft geen benzine te tanken.

  1. Goed voor uw lichaam

Letterlijk en figuurlijk. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer men fietsend naar het werk gaat, zij een lager vetpercentage en BMI hebben dan mensen die de auto pakken. De fiets haalt mensen uit hun isolement, het maakt hen mobieler en onafhankelijker.

  1. Een lifestyle

Het imago van de fiets is enorm gestegen. E-bikes, hippe racefietsen en zelfs fietscafés zijn de nieuwe trends. Fietsen is een bepaalde levensstijl en is tegenwoordig helemaal hip.

  1. Beleving op een andere manier

Fietsend of met de auto door de stad. De beleving is totaal anders. Fietsen brengt u op plekken waar u anders misschien niet was gekomen.

  1. Fietsen verenigt

Fietsen brengt mensen bij elkaar. Denk maar eens aan een wielrennersclub of het samen fietsen met uw collega naar werk.

  1. Een met de natuur

Fietsers voelen zich meer verbonden met de natuur en beleven het intenser. Seizoenen zijn voelbaar. De eerste zonnestralen van de lente op uw huid, krakend verse sneeuw onder uw banden. Het geeft fietsen een andere beleving die u niet zult ervaren achter uw autostuur.

  1. Minder stress

Automobilisten in de file maken veel stresshormonen aan. Hoe erger de verkeersdrukte hoe meer/erger de stresshormonen worden. Hier heeft u op de fiets gelukkig geen last van.

  1. Born to move

Wij zijn simpelweg gemaakt om te bewegen. Fietsen geeft ons meer voldoening terwijl het niet altijd de snelste en het meest efficiënte vervoersmiddel is. Het menselijk lichaam doet hetzelfde als een auto die niet beweegt. Het roest: spieren worden stram, botten verslappen en bloed stolt. Blijf daarom bewegen en fietsen!

Op zoek naar een goede fiets waar u gelukkig van wordt? Dan bent u bij Fiets.com aan het juiste adres. Neem contact met ons op via telefoonnummer 075-6572442 of kom langs in onze echte winkel in Wormerveer of Wognum.