Wist u dat ruim 25% van alle Nederlanders op de fiets naar hun werk gaan? Dat is niet alleen heel gezond, maar ook goed voor het milieu. Daarnaast begint de dag met een frisse fietstocht en na een hele dag werken kan het hoofd leeggemaakt worden met een ritje naar huis. Klinkt goed toch? Nog niet overtuigd? Wij geven u een aantal redenen waarom het goed is om op de fiets naar het werk te gaan.

Fitter

Regelmatig fietsen, bijvoorbeeld naar het werk, verhoogt uw fitheid met gemiddeld 13 procent. Dit is vergelijkbaar met het effect van regelmatig sporten.

Minder vaak ziek

Door dagelijks naar het werk te fietsen neemt de kans op verschillende ziekten af. Daarnaast blijkt uit een onderzoek in opdracht van ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat fietsers gemiddeld 7,4 dagen per jaar verzuimen. Niet-fietsers zijn gemiddeld 8,7 dagen in het jaar ziek. U wordt dus echt gezonder van dagelijks fietsen!

Fietsen is voordelig

Fietsen is stukken goedkoper dan met de bus of de auto. Het is een goedkope transportmanier. U hoeft niet voor een busabonnement of benzine te betalen. De kosten van een fiets zijn afhankelijk van uw wensen en ook het onderhoud verschilt per fiets. Maar al met al bent u met fietsen voordeliger uit.

Fiets via uw werk

Het is mogelijk om een fiets via uw werk te regelen. Via de Werkkostenregeling kan uw werkgever een fiets voor u aanschaffen of een renteloze lening verstrekken. Daarnaast kan er kilometervergoeding worden geboden, waarmee de lening kan worden afgelost. Hoe dat precies werkt leest u hier.

 

Bent u overtuigd en wilt u voortaan ook met de fiets naar het werk? Bekijk dan hier al onze fietsen. U kunt ook langskomen in één van onze winkels om direct een proefrit te maken. In de winkel voorzien wij u ook graag van advies en tips!