Als u in het buitenland vraagt waar mensen ze aan denken bij ons land is de kans groot dat ze over fietsen beginnen. Dat is niet zo gek als u zich bedenkt dat we in Nederland meer fietsen dan inwoners hebben. Wij hebben voor u de leukste fietsfeitjes verzameld zodat u de volgende keer wanneer u fietst met uw fietsmaatje wat leuks te vertellen heeft!

200 jaar
De eerste fietst met trappers werd in 1865 gemaakt, de eerste fiets werd echter al in 1817 gemaakt. Meer dan 200 jaar geleden dus! De fiets heeft in de tussentijd de nodige innovaties ondergaan voordat het de fiets is geworden waar we tegenwoordig allemaal bekend mee zijn. En nog steeds wordt de fiets verder ontwikkeld, kijk bijvoorbeeld naar de komst van de elektrische fiets.

1000 km
Gemiddeld leggen wij Nederlanders 1000 kilometer per jaar op de fiets af! Dit gemiddelde wordt vooral door de jeugd goed opgekrikt. Tieners leggen gemiddeld wel 2000km per jaar op de fiets af. Dit is verglijkbaar met de afstand tussen Amsterdam en Lissabon.

Auto versus fiets
Steeds vaker kiezen Nederlanders voor de fiets in plaats van de auto. Zij doen dit overwegend uit kostenbesparing. Daarnaast zijn de autowegen in Nederlands erg druk waardoor veel kleine afstanden sneller met de fiets af te leggen zijn. Vooral in de grotere steden is de fiets een ideaal en schoon vervoersmiddel.

475.26 km
Wist u dat de langste afstand fietsen binnen 12 uur op 475.26 kilometer staat? Dit record staat op de naam van de Sloveen Marko Baloh. Marko heeft 12 uur lang gemiddeld nét geen 40 kilometer per uur gefietst!

Heeft u door al deze weetjes zin gekregen om zelf op de fiets te springen? Bij Fiets.com hebben we een groot aanbod met prachtige fietsen. Bekijk alle fietsen hier. Wilt u graag meer informatie of advies? Kom dan langs in één van onze winkels.