Veel mensen hebben het weleens meegemaakt: een gesloten fiets. Dat is natuurlijk hartstikke vervelend als u aankomt bij het fietsenrek en de fiets is verdwenen. Om diefstal tegen te gaan en te voorkomen dat uw fiets wordt gestolen, hebben wij een aantal goede tips voor u op een rijtje gezet.

#Tip 1 Meerdere Sloten

Gebruik meerdere sloten. Het klinkt super simpel en dat is het ook! Vaak zijn fietsendieven ervaren met één bepaald slot. Heeft u uw fiets vastgezet met twee sloten dan kost het de dief veel meer tijd en durven ze het vaak niet aan. Nog beter zou zijn als u twee of meer verschillende sloten gebruikt. Zo kunt u bijvoorbeeld een kettingslot, ringslot en een beugelslot gebruiken.

#Tip 2 Hoogte

Hang uw slot hoog en flexibel vast. Daarmee bedoelen we dus dat het slot niet op de grond moet liggen. Veel dieven slaan er met stenen of hamers op en dan is het slot stuk. Maak het voor de dief moeilijker door het slot hoog en flexibel op te hangen

#Tip 3 Kettingslot

Heeft u een kettingslot? Zo ja, wikkel die dan zo vaak mogelijk om uw fiets heen en hang deze ook hoog op. Daardoor kunnen dieven moeilijker met een tang het slot doorknippen en kunnen ze de kracht van de grond niet gebruiken.

#Tip 4 ART-Keurmerk

Koop een slot dat een ART-keurmerk heeft. ART is een initiatief van de ANWB, RAI en TNO. Dit initiatief keurt alle sloten die in Nederland gebruikt of verkocht worden. Het keurmerk bevat sterren waaraan u kunt zien wat u van het slot kan en mag verwachten. Bij Fiets.com verkopen wij sloten die voldoen aan dit keurmerk.

#Tip 5 Beveiligde stalling

Zet uw fiets zo mogelijk in een stalling waar camera’s hangen. Dit verkleint de kans op diefstal en mocht de fiets gesloten worden dan kunnen de beelden terug worden gekeken en de dader worden opgespoord.

#Tip 6 Verzekering

Is uw fiets gestolen, dan wilt u zo snel mogelijk weer een nieuwe fiets. Bij Fiets.com begrijpen wij dat en daarom bieden wij verzekeringen aan waar u binnen 1 dag al een nieuwe fiets heeft. Wij hebben afspraken gemaakt met de verzekeringsmaatschappij en kunnen u de mogelijkheid bieden om dezelfde dag nog een nieuwe fiets op te halen bij Fiets.com Het enige wat u moet doen is aangifte bij de politie en in het bezit zijn van twee originele sleutels van uw fietsslot. Meer informatie over de fietsverzekering vindt u hier.

Meer weten?

Heeft u nu het gevoel dat uw slot niet voldoende is om dieven weg te houden? Fiets.com heeft een ruim assortiment aan fietssloten waarmee u uw fiets goed kunt beveiligen. Wilt u hulp of meer informatie? Neem dan contact met ons op via: 075-6572442 of kom langs in één van onze winkels.