De elektrische fiets wordt steeds populairder. Naar schatting rijden er momenteel al ongeveer 1,5 miljoen in Nederland rond. Een e-bike is een stuk duurder dan een normale fiets, toch houdt dit mensen niet tegen om de fietsen massaal aan te schaffen. Waarom is de elektrische fiets zo populair en waar moet u op letten bij de aanschaf?

Voor het afleggen van lange afstanden is de e-bike de perfecte oplossing; het milieu wordt er niet of nauwelijks door belast en u houdt uzelf constant in beweging. Vooral met de Nederlandse wind kan een zetje in de rug van een elektrische motor de fietsrit een stuk aangenamer maken. Tegenwoordig beschikt bijna 30% van de fietsen die in Nederland verkocht worden over een accu. Als gevolg van de immense populariteit wordt de e-bike tegenwoordig overal aangeboden. Waar moet u op letten wanneer u besluit om een elektrische fiets aan te schaffen?

Afstand op volle accu
Als u van plan bent om grote afstanden af te leggen op de e-bike is het belangrijk om te kijken naar de actieradius van de accu. Bij een hoger aantal wattuur kunt u verder fietsen zonder dat u de accu opnieuw hoeft op te laden. De afstanden die u met de accu kunt afleggen zijn per accu verschillend. De ene accu biedt ondersteuning voor 30 kilometer terwijl de andere tot wel 150 kilometer ondersteuning biedt.

De kwaliteit en conditie van de accu zijn niet de enige factoren die invloed hebben op het aantal kilometers dat u kunt fietsen met een e-bike. Ook de snelheid en het aantal keren van afremmen zijn van invloed op de actieradius van een elektrische fiets.

Levensduur accu
De kwaliteit en capaciteit van een fietsaccu neemt relatief snel af. Houdt er dus rekening mee dat de accu het minder lang volhoudt dan de fiets zelf. De levensduur van de accu verschilt per merk. Het is dus belangrijk om u goed te laten informeren voordat u overgaat tot de aanschaf van een e-bike. In onze winkel voorzien wij u graag van advies over de accu en de elektrische fiets.

Oplaadtijd
Iedere e-bike heeft een eigen oplaadtijd. Als u van plan bent om veel gebruik te maken van de e-bike is het misschien verstandig om een fiets te kopen met een korte oplaadtijd.

Accu los of vast?
Heeft u in de schuur of garage waar de fiets staat geen stopcontact? Dan is een afneembare accu het meest praktisch. U kunt de accu van de fiets afhalen en vervolgens binnen opladen.

Prijs
De verschillen in aanschafprijs van een e-bike zijn groot. De prijs wordt het meest beïnvloed door de kwaliteit van de accu, het vermogen en de uitvoering van de fiets.

Meer weten?
Wilt u meer weten over waar u op moet letten bij het aanschaffen van een elektrische fiets of wilt u meer informatie? In onze winkels adviseren wij u graag. U vindt hier ons assortiment aan elektrische fietsen. Per fiets staan de specificaties beschreven.